Bejelentkezés

Gyakori kérdések

Kedves Érdeklődő! Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat a vándortáborokkal, a vándortábor-vezető képzéssel és az ezekre történő jelentkezéssel kapcsolatban. Amennyiben kérdésére itt nem talál választ, írja meg az info@erdeivandor.hu címre és megválaszoljuk azt!

A vándortábor-vezető képzésben résztvevő pedagógusként hogyan találok oda a gyakorlati képzés helyszínére?

A jelentkezés véglegesítése után e-mailben részletes tájékoztatót küldünk a gyakorlati képzés pontos menetrendjéről és helyszínéről. (Megközelíthetőség, szállás, étkezés stb.)

Csak a képzést elvégző kísérő pedagógusok kapnak megbízási díjat?

Igen. Azokat a pedagógusokat támogatjuk megbízási díjjal, akik elvégzik a gyalogos vándortábor-vezető akkreditált pedagógus továbbképzést és pályáznak vándortáborra szervező vagy további kísérő pedagógusként. A megbízási díj napi bruttó 10.000 Ft, azaz a 7 napos túra során összesen bruttó 70.000 Ft.

Csak a szervező pedagógus kap táborvezetési díjat, vagy a többi felnőtt kísérő is?

A pályázati feltételekben meghatározott maximális kísérők számán belül (tehát ez maximum 4 fő) minden szervezőt és kísérőt támogatunk napi bruttó 10.000 Ft-al, aki elvégezte a gyalogos vándortábor-vezető akkreditált pedagógus továbbképzést.

Jelentkezhet-e csoport olyan pedagógus vezetésével, aki nem végezte el a gyalogos vándortábor-vezető akkreditált pedagógus továbbképzést?

Nem, a csoportot kísérő felnőttek közül legalább egynek képzett pedagógusnak kell lennie.

Jelentkezhet-e egy fő a vándortáborokra?

Nem, a vándortábor programra csoportok jelentkezhetnek, legalább egy gyalogos vándortábor-vezető képzést végzett pedagógussal.

Milyen indulási dátummal jelentkezhetek csoportommal vándortáborra?

Július 1. és augusztus 13. között indulhatnak vándortáborok. A jelentkezési folyamatban az útvonal kiválasztása után, megjelölhető a preferált indulási időpont. A választásnál megjelenő naptár jelzi a foglalt indulási időpontokat.

Jelentkezhet-e nem egy oktatási intézményből érkező diákok csoportja?

Igen, a jelentkezésnek nem feltétele, hogy a részvevők egy intézménybe járjanak, de tanulói jogviszonnyal minden résztvevőnek (kivéve a felnőtt kísérőket) rendelkeznie kell.

Civil szervezettel szeretnék pályázni. Kell-e képzett pedagógus kísérő a csoport mellé?

Igen, minden csoporthoz szükség van a megfelelő létszámban felnőtt kísérőkre, akik közül legalább egy elvégezte a gyalogos vándortábor-vezető pedagógus továbbképzést.

Melyik korosztály számára ajánlott a vándortáborozás?

Általános iskola felső tagozatosait (5-8. osztály), középiskolásokat, szakképző intézet tanulóit és 19. életévüket be nem töltött diákokat várunk a vándortáborokra. Minden útvonalunk úgy lett kialakítva, hogy a megjelölt korosztályok számára teljesíthető legyen.

Elvégeztem a gyalogos vándortábor-vezető képzést. Kötelező-e idén vándortábort szerveznem?

Nem, a képzést elvégzetteknek nincs ilyen kötelezettségük, de a képzés hosszútávú célja, hogy a végzett pedagógusok a jövőben szervezzenek, vezessenek vándortáborokat.

Nem vagyok pedagógus, de szívesen elvégeznék egy vándortábor-vezető képzést. Van-e erre lehetőségem?

Az idei évben csak pedagógus továbbképzést indítottunk, de terveink szerint a jövőben indítunk nem pedagógusok számára is képzést.

A vándortáborozó csoport számára biztosított-e a csomagok szállítása?

A vándortábor bázisváltó túráin – amikor egyik táborhelyről a másikra vezet a túra – a résztvevők maguk viszik a csomagjaikat, ezért érdemes úgy pakolni, hogy a csomag háton elvihető legyen. A táborhelyre visszatérő körtúrák alatt a csomagok őrzését biztosítjuk.

Szerettem volna a gyalogos vándortábor-vezető pedagógus továbbképzésre jelentkezni, de ennek határideje lejárt. Indítanak-e a jövőben még továbbképzéseket?

Igen, terveink szerint a gyalogos vándortábor-vezető akkreditált pedagógus továbbképzés a következő tanévben is indul. Ezt meg fogjuk hirdetni a pedagógusok felé minden számunkra elérhető csatornán, többek között ezen az oldalon is.

Elvégeztem a vándortábor-vezető képzést, de idén nem tudtam vándortábort szervezni. Lesz-e erre lehetőségem a következő években?

Igen, a program reményeink szerint a következő évben is indul.